خواص گردو - گردو سرشار از چربی خوب!
به گزارش هیو بلاگ، خواص گردو (Walnut) بسیار گسترده بوده، متخصصان تغذیه مصرف روزانه 4 عدد مغز گردو را به همه افراد توصیه میکنند. در ادامه با خواص گردو آشنا شوید.
گردو از پرخاصیت ترین مواد غذایی موجود در جهان است که از ویژگی های درمانی و ارزش تغذیه ای بسیار بالایی برخوردار می باشد. متخصان تغذیه خوردن روزانه 4 عدد مغز گردو را به همه گرو های سنی به ویژه بچه ها، سالمندان و زنان توصیه نموده اند. خاصیت ضد التهاب، ضد درد، ضد چربی، قابض، ضد سرطان، مقوی، مدر، مسهل، آنتی اکسیدان و ضد میکروب از مهمترین و شناخته شدهترین خواص گردو است. همچنین روغن گردو به دلیل ترکیبات منحصر به فردی که دارد در کاهش درد مفاصل ، بهتر شدن جریان خون و سلامت استخوانها نقش به سزایی را ایفا می کند. جالب است بدانید گردو و روغن آن حاوی مقادیر زیادی اسیدهای چرب امگا3 می باشند و از اینرو گردو را به یکی از سودمندترین و پرخاصیت ترین مواد غذایی تبدیل نموده است.
گیاه شناسی گردو
سه نوع اصلی گردو وجود دارد که رایجترین نوع آن گردوی معمولی یا همان گردوی پارسی است، گردوی سیاه و گردوی سفید از دیگر انواع گردو میباشد. بخشهای مورد استفاده درخت گردو شامل مغز دانه، پوست میوه، برگ، پوست تنه و شیره درخت گردو است که در پزشکی و داروسازی کاربرد بسیار دارد.
خواص گردو (طبیعت و خواص درمانی)
طبع گردو گرم و خشک است. خواص گردو در طب سنتی شامل تقویت نیروی جنسی، تقویت پوست، تسکین دل پیچه، کاهش مسائل و ناراحتی های ریوی و درمان یبوست است. برخی از مهمترین خواص درمانی گردو به طور خلاصه عبارتند از:
- مصرف منظم گردو در برنامه غذایی موجب افزایش چربی خوب (HDL) و کاهش چربی بد (LDL) در خون می شود. این مسئله به ویژه برای افرادی که از چربی خون بالا رنج می برند و یا به بیماری های قلبی و عروقی مبتلا هستند، بسیار مفید است .
- گردو به دلیل داشتن خواص ضد التهابی موجب کاهش فشار خون بالا و سکته مغزی، پیشگیری ازبیماری عروق کرونرو محافظت از پستان ها وروده بزرگ وپروستات می شوند.
- برخی از خواص گردو بسیار مشابه با خواص فندق بوده، به عملکرد بهتر سیستم گردش خون و عروق خونی کمک می کنند و موجب حفظ سلامت قلب و عروق می شوند.
- گردو در تقویت و عمکلرد ذهن و مغز بسیار موثر عمل نموده، پیشگیری از بیماری های تحلیلی مغز مانند پاکینسون و آلزایمر از فواید مصرف گردو در رژیم غذایی روزانه است. همچنین مصرف گردو برای بچه ها و نوجوانان باعث افزایش قدرت فعالیت های استدلالی مغز میشود.
- در طب سنتی از شیره گردو برای درمان زگیل استفاده میشود.
- استفاده از گردو برای کمک به درمان ناباروری در مردان موثر است و با افزایش نیروی جنسی، قدرت باروری را نیز بیشتر میکند.
- استعمال موضعی روغن گردو موجب کاهش درد مفاصل، بهبود جریان گردش خون و انعطاف پذیری بیشتر مفاصل و استخوان ها می شود.
- گردو سرشار از ویتامین های ای و ب بوده و فرایند پیری سلولهای بدن را به تاخیر می اندازد. مصرف روزانه گردو باعث حفظ جوانی، سلامت و شادابی پوست و مو میشود.
ارزش غذایی گردو
گردو سرشار از اسیدهای چرب ضروری اشباع نشده سه ظرفیتی، منگنز، مس، تریپتوفان و منبع خوبی برای مولیبدن و منیزیم است. همچنین گردو حاوی انواع اسید امینه های ضروری مورد نیاز بدن بدن بوده، منبع غنی از انرژی محسوب می شود .
جدول ارزش غذایی و خواص گردو
مواد و محتویات | مقدار در 100 گرم مغز گردو |
انرژی | 654 کیلوکالری |
چربی | 15/2 گرم |
پروتئین | 15/2 گرم |
کربوهیدرات | 13/7 گرم |
فیبر | 6/7 گرم |
قند | 2/6 گرم |
سدیم | 2 میلی گرم |
پتاسیم | 441 میلی گرم |
کلسیم | 98 میلی گرم |
فسفر | 346 میلی گرم |
آهن | 2/91 میلی گرم |
منیزیم | 158 میلی گرم |
منگنز | 3/4 میلی گرم |
فولات | 98 میکروگرم |
ویتامین ای | 0/7 میلی گرم |
ویتامین ب6 | 0/53 میلی گرم |
ویتامین آ | 20 واحد |
ویتامین کا | 2/7 میکروگرم |
مضرات گردو (موارد احتیاطی و منع مصرف)
- زیاده روی در مصرف گردو برای بیماران کبدی، معده و ریوی و همچنین افراد چاق مضر است و آنان باید از مصرف زیاد گردو خودداری کنند.
- به دلیل میزان بالای تانن در گردو و تاثیر مضر آن بر مخاط دهان بهتر است بعد از خوردن گردو دهان و دندانهای خود را بشویید.
- متخصصان تغذیه معتقدند بهترین نحوه مصرف گردو، خوردن آن همراه با مکمل است مثلا خوردن گردو و عسل، گردو و نان و پنیر، گردو و انجیر و استفاده از آن در پخت غذاها که باعث بهره گیری بیشتر از خواص گردو برای فرد میشود.
منبع: setare.combestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا