احکام استحاضه: انواع استحاضه و احکام آن

به گزارش هیو بلاگ، استحاضه یکی از خون هایی است که از خانم ها خارج می گردد. خون استحاضه اغلب زردرنگ و سرد است و می تواند در یکی از حالت های قلیله، متوسطه و یا کثیره باشد که احکام استحاضه در هر یک متفاوت است.

احکام استحاضه: انواع استحاضه و احکام آن

خانم ها احکام مخصوصی دارند که یاد دریافت آن ها برایشان ضروری است. دانستن احکام استحاضه برای خواندن نماز و ادای سایر فرایض دینی ضروری است و باید بدانید که استحاضه چیست؟ انواعش کدام است؟ و در خصوص هر کدام باید چگونه عمل کرد. خبرنگاران در این مقاله شما را با احکام استحاضه آشنا می نماید.

استحاضه چیست؟

استحاضه یکی از خون هایی است که از خانم ها خارج می گردد. این خون اغلب زردرنگ و سرد است و بدون فشار و سوزش بیرون می آید. گاهی ممکن است که خون استحاضه سیاه یا سرخ و گرم و غلیظ باشد و حتی با فشار و سوزش خارج گردد.

انواع استحاضه

سه نوع استحاضه وجود دارد که به نام های قلیله، متوسطه و کثیره شناخته می شوند.

استحاضه قلیله

  • در این حالت خون فقط روی پنبه ای که زن داخل اندام تناسلی خودش می نماید را آلوده می نماید، ولی به خاطر غلظتی که دارد در نسج پنبه فرو نمی رود.
  • در استحاضه قلیله زن باید برای هر نماز خودش یک وضو بگیرد، پنبه را عوض کند و ظاهر اندام تناسلی خودش را اگر خون به آن رسیده تطهیر کند.
  • این وضو دریافت شامل نماز های مستحبی هم می گردد و حتی اگر بخواهید نمازی را احتیاطاً دوباره بخوانید یا نمازی را که فرادی خوانده اید دوباره به صورت جماعت بخوانید هم باید دوباره وضو بگیرید و کار هایی را که برای استحاضه دستور داده شده است انجام دهید. اما برای خواندن نماز احتیاط، سجده یا تشهد فراموش شده و سجده سهو اگر فورا بعد از نماز بجا آورده گردد نیازی به تکرار دستورات استحاضه نیست.
  • اگر استحاضه قلیله بعد از نماز صبح تبدیل به متوسطه گردد احتیاط مستحب آن است که برای نماز ظهر و عصر غسل کنید و اگر بعد از نماز ظهر و عصر این رخ داد بنا بر احتیاط مستحب برای نماز مغرب و عشا غسل کنید.

استحاضه متوسطه

  • در این حالت خون در نسج پنبه (حتی اگر یک گوشه از پنبه باشد) فرو می رود، ولی از پنبه به نوار بهداشتی که معمولاً خانم ها برای جلوگیری از ریزش خون می بندند نمی رسد.
  • در این استحاضه زن باید برای هر روز برای نماز صبح غسل کند و برای سایر نمازهایش مانند استحاضه قلیله عمل کند.
  • اگر عمدا یا از روی فراموشی برای نماز صبح غسل نکند باید برای نماز ظهر و عصر غسل کند و اگر برای نماز ظهر و عصر هم غسل نکرد باید قبل از نماز مغرب و عشا غسل کند؛ حتی اگر خونریزی قطع شده باشد.
  • اگر استحاضه قلیله یا متوسطه بعد از نماز صبح تبدیل به کثیره بگردد باید برای نماز ظهر و عصر یک غسل داشته باشید و برای نماز مغرب و عشا هم دوباره غسل کنید و اگر این اتفاق بعد از نماز ظهر و عصر افتاد باید برای نماز مغرب و عشا غسل کنید.

استحاضه کثیره

  • در این نوع استحاضه، خون داخل بافت پنبه فرو می رود و به نوار بهداشتی هم می رسد.
  • در استحاضه کثیره خانم ها علاوه بر اعمال مربوط به استحاضه متوسطه باید برای هر نماز نوار بهداشتی را که روی پنبه می گذارد عوض نمایند و یک غسل برای نماز ظهر و عصر و یکی هم برای نماز مغرب و عشا انجام دهند. آن ها در این حالت نباید بین نماز ظهر و عصر یا مغرب و عشا فاصله بیندازند و اگر فاصله انداختند باید برای هر نمازشان یک غسل انجام دهند.

سایر احکام استحاضه

  • برای وضو یا غسل کردن در استحاضه متوسطه و کثیره ترتیبی وجود ندارد و می توان اول وضو گرفت یا اول غسل کرد.
  • زن مستحاضه باید قبل از خواندن نماز با استفاده از پنبه نوع استحاضه خودش را تشخیص بدهد و بنا بر دستورات همان نوع استحاضه عمل کند.
  • اگر بعد از نماز آنالیز کردید و دیدید خونی خارج نشده است حتی اگر بدانید که دوباره خون خواهد آمد می توانید با همان وضویی که دارید نماز بعدی تان را فورا بخوانید.
  • در زمان استحاضه بعد از وضو و یا غسل (بسته به نوع استحاضه) باید فورا به نماز بایستید، اما گفتن اذان و اقامه و خواندن دعا های قبل از نماز اشکالی ندارد و حین نماز هم می توانید اعمال مستحب مثل قنوت را بجا بیاورید.
  • در زمان روزه داری اگر بعد از نماز عصر مستحاضه شدید و تا غروب غسل نکردید روزه شما صحیح است.

گروه مذهبی خبرنگاران

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

منبع: setare.com
انتشار: 3 مهر 1400 بروزرسانی: 3 مهر 1400 گردآورنده: heevblog.ir شناسه مطلب: 6874

به "احکام استحاضه: انواع استحاضه و احکام آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "احکام استحاضه: انواع استحاضه و احکام آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید